En dag på markedet

En dag på markedet

Der bliver båret på mange ting, når kvinder går på markedes - foto: Louise Hollerup

Et marked i Ghana er fyldt med små boder, der ligger meget tæt. Der er masser af mennesker, som bevæger sig rundt mellem boderne. Der er kun lidt plads, og det er varmt. Din næse møder mange forskellige lugte – mad, sæbe, stof, træ. Dine ører hører musik, sang, råb, grin. På et stort marked kan man købe alting – hvis man altså kan finde det.

En markedsdag starter tidligt. Folk, der skal sælge ting på markedet, må først pakke deres varer sammen. Så må de gå eller køre den lange vej ind til byen. Her pakker de varerne ud og gør sig klar til at sælge.

En flot opstilling af korn
En flot opstilling med korn - foto: Christina Alstrup

Der er mange børn på markedet. Nogle af dem arbejder, andre leger eller passer små søskende.

I Ghana forhandler man om prisen
Når man handler på et marked i Ghana ”prutter” man om prisen. Det betyder, at man forhandler om prisen. Pengene i Ghana hedder cedi. En Ghana cedi er cirka tre kroner.

”20 ced,” siger pigen i boden med det flotte stof.
”Hmm, lad os sige 10,” svarer kvinden, der gerne vil købe.

Måske ender det med, at stoffet bliver solgt for 15 cedi.

Op på hovedet med varerne
Det er ikke alle, der har en bod at sælge fra. Nogen finder bare et sted på jorden, hvor de breder deres ting ud. Andre går omkring med varerne på hovedet. Så har de hænderne fri til at modtage penge. Det ser flot - men det er nok hårdt at bære rundt på tunge ting en hel dag. Man ser både voksne og børn med ting på hovedet.

Her har vi skobutikken og lige ved siden af den med T-shirts

Her har vi skobutikken og lige ved siden af den med T-shirts - foto: Christina Alstrup