Fufu

Fufu

En af de retter, man ikke kan komme udenom, når man rejser til Ghana, er fufu. Fufu er kogt plantain (madbanan) eller kogt kassava og yam (rodfrugter), som stampes med store træstave, indtil det minder om dej. Fufu serveres i en klump med suppe til. Man spiser det ved at tage en del med fingrene, dyppe det i suppen og derefter sluge det uden at tygge. Det mætter rigtig godt.

Fufu med kødsovs
I Ghana laves fufu af madbananer, kassava eller yams. I denne opskrift kan du efterligne den ghanesiske fufu ved at bruge kartofler.

4 pers.

Du skal bruge:
1,5 kg kartofler
200 g kartoffelmel
1/2 kg kød med ben, gerne ged, får eller lam
1/2 dl tomatpure
8 tomater
2 løg
1 dl olie
30 g frisk ingefær
1 frisk chili
salt

Sådan gør du:

  1. Vask hænder før du går i gang.
  2. Skær kødet i små stykker. Kom salt i vandet og kog kød og ben i 20-30 minutter.
  3. Kartoflerne skrælles, skylles og skæres i tern.
  4. Kog kartoflerne 20 minutter i en gryde uden salt i vandet.
  5. Hak løg, chili og ingefær i meget små stykker.
  6. Kom olien i en gryde og steg grøntsagerne til de er gyldne.
  7. Kom salt og tomatpure i.
  8. Hæld vandet fra kødet og kom kødet ned i gryden med olien.
  9. Lad det småkoge til fufuen er færdig.
  10. Del kartoflerne i en portion til hver. Mos og tilsæt kartoffelmel til blandingen er meget stiv.
  11. Ælt med fingrene eller stød det med en stamper lavet af en tyk gren. Form boller på størrelse med tennisbolde. Brug koldt vand på hænderne til at forme bollerne. Bollerne skal være blanke.
  12. Bollerne serveres i en tallerken eller skål med kødsovs omkring.

Kilde: http://hotel.dds.dk/kogebog/pdf/madiandrelande.pdf