Impala Antilopen

Impala Antilopen

                                                                                                                                 Foto: Sofie Vindis

De fleste af verdens antiloper lever i Afrika, men her kan Antilopen bo på mange forskellige steder. Fra den varmeste ørken til den fugtigste regnskov, på forblæste bjergtoppe eller i den smattede sump.

Langt ude på den ghanesiske savanne kan du møde Impala Antilopen. Her er meget tørt, men heldigvis behøver en impala antilope ikke at drikke vand. Den får nok vand gennem maden. Den sveder heller ikke særlig meget, så på den måde kan den spare på vandet.

Lange stænger og snoede horn
Antilopen har lange ben. Det er ikke tosset, for den har tit brug for at løbe lynende hurtigt. Væk fra alle de rovdyr, der gerne vil spise den til middag. Dens horn er ikke uhyggelige nok til at skræmme fjenden væk. Hvis hornene knækker, vokser de aldrig ud igen. Derfor bruger den mest hornene til at slås med andre antiloper. Så er hornene ikke i fare for at knække.

Antilopens tricks
Når en Impala antilope bliver jagtet af et rovdyr, har den mange tricks i ærmet. Den kan løbe utrolig hurtigt, også mens den skifter retning. Tit løber den i zigzag for at forvirre fjenden. Den kan nå op i en hastighed på 80 km/t. Det svarer næsten til at løbe to maratonløb på kun én time. For at forvirre rovdyret kan den også finde på at springe. Den er både god til højde- og længdespring. Den kan springe 10 meter hen og tre meter op i luften.

Antilopen er er flokdyr. Det betyder, at den lever sammen med en masse andre antiloper. Når den bliver jagtet af et rovdyr, kan den nemt blive væk fra flokken. Men så er den så smart indrettet, at den kan udsende en lugt fra hælene. Det gør den ved at lave et højt spark med bagbenene. Så kan de andre antiloper finde den igen.

Impala Antilopen

Impala antilopen er god til at snyde rovdyrene, når de jagter den - foto: Christina Alstrup