Stegte bananer

Stegte bananer

Flere steder i Ghana kan man købe mad på gaden. Det kan være frugt, peanuts, småkager, is eller lette retter. På gader og hjørner i de større byer står der for eksempel kvinder og steger bananer. Det er et meget populært mellemmåltid og kan også spises som tilbehør til en sammenkogt ret (stew). Nogle gange serveres retten i et stykke avispapir, ligesom ’fish ’n’ chips’ i England.

4 pers.

Du skal bruge
4 mad-bananer (plantaine)
50 g jordnødder
Olie

OBS: Du kan godt bruge umodne, grønne bananer i stedet for plantain

Sådan gør du

  1. Skræl plantainen/bananen og skær den op i cirka 4 skrå skiver.
  2. Steg den så i rigeligt olie, indtil overfladen er sprød, men så den stadigvæk er blød indeni.
  3. De færdige bananskiver serveres varme sammen med jordnødderne.

Du kan også grille bananerne i stedet for at stege dem. Så bliver de lidt tørre, men smager stadig dejligt sammen med jordnødder